Carins Japanese Tea Shop

Carins Japanese Tea Shop

Carins Japanese Tea Shop

Färskt grönt te, tekannor och tekoppar direkt från Japan.

Ta till dig fördelarna med grönt te

InformationPosted by carin ebata Monday, April 09 2007 12:47:07

Grönt te förlänger livet

En studie av över 40 000 män och kvinnor i Japan visar att de som dricker stora mängder grönt te lever längre.

Studien som genomförts vid Tohoku University School of Public Policy, fann att tedrickandet var särskilt effektivt i samband med hjärt- och kärlsjukdommar.Förklaringen kan vara att grönt te innehåller antioxidanter enligt studien som publicerats i den amerikanska medicintidskriften JAMA (september 13,2006).

Studien pågick i 11år och genomfördes i nordösta Japan där 80% av befolkningen dricker grönt te och där mer än hälften dricker 3 koppar eller med om dagen.Deltagarna i studien var i åldern 40-79 år och hade inte någon historia av stroke, hjärt -och kärlsjukdommar när studien inleddes 1994.

En kinesisk studie publicerad i Arcihves of Internal Medicine har visat på 46-65% lägre risk för högt blodtryck bland te drickare( som drack oolong eller grönt te regelbundet).

Länge har vi svenskar varit hänvisade till livsmedelshyllornas smaksatta gröna påsteer eller tebodarnas gröna lösviktste förvarade i jättelika teburkar.Har man hittar japanskt grönt te i slutna förpackningar i någon asiatisk butik är det inte säkert det är färskt och har god kvalite.

Nu har du chansen att handla färskt vakuumpackat japanskt grönt te direkt från min mobila lagerbutik här i Västerås.

Du kan besöka mig på plats eller göra din bäställning via telefon/fax/mail och du får dina varor hemskickade.

Kan jag brygga över kulturerna med mitt färska gröna japanska te gör jag det gärna.

Japanskt grönt te är en hel livsstil i Japan och har du bara det mest nödvändiga som en japansk tekanna( räcker gott med 0,3L storlek ) är det bara att tillåta det gröna teet fylla dina sinnen.

De eteriska oljorna i grönt te och lukten ger allmänt välbefinnade och muskelavslappning .

Grönt te gör ditt intellekt rörligare , hjälper oss att tänka i orginella banor och eggar fantasin

Så här tillagar du japanskt grönt te:

· Koka upp vatten.Vänta en stund och låt tevattnet svalna något innan du bereder ditt te.Tevattnet kan med fördel hällas i en termos.

· Använd en japansk tekanna (ca 0,3L) och mät ut 2 tsk te till två koppar, som du lägger i tekannan. Tebladen komer att svälla avsevärt och behöver ligga i vattnet för att lösgöra alla nyttiga beståndsdelar i tebladen.(Teet får inte den möjligheten om du placerar bladen i en tekula).

. Häll vattnet i tekannan och låt tebladen dra i ca 30 sek.

. Fördela teet från tekannan i omgångar med lite te varje gång för att varje kopp ska få lagom styrka. Låt inte tevatten stå kvar i tekannan, för att undvika att teet blir för starkt.

. Fyll varje kopp ( gärna japansk tekopp utan öra) med lite mer än hälften.

. Tebladen går nu att återanvända till minst ytterligare ett par koppar( inom ca en timme).

. Häll teet i kopparna nästan direkt denna gång.

. Drick och njut.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.